Η γνωστή chef και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, Ντίνα Νικολάου δημιουργεί για τη ΜΕΒΓΑΛ και μοιράζεται μαζί μας λαχταριστές συνταγές αλλά και χρήσιμες συμβουλές μαγειρικής.

Διαβάστε τις συμβουλές που μας δίνει για τα γαλακτοκομικά προϊόντα και πειραματιστείτε με τις συνταγές που δημιουργεί αποκλειστικά με τα προϊόντα ΜΕΒΓΑΛ.

Η Ντίνα Νικολάου σπούδασε στη τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Στο Παρίσι σπούδασε Οικονομία και Marketing στο Ecole ISEG (Institur Superieur Europeen de Gestion) και απέκτησε τον τίτλο maitrise με ειδικότητα στις Δημόσιες Σχέσεις. Όμως, την κέρδισαν ο κόσμος της Γαστρονομίας και η τέχνη της μαγειρικής. Έτσι ακολούθησαν σπουδές στις μεγάλες γαστρονομικές σχολές του Παρισιού Le Cordon Bleu, Ritz Escofier, Alain Ducasse Formation, Lenotre, για να αποκτήσει τις βάσεις και τις γνώσεις που θα της επέτρεπαν να γίνει δημιουργός.

Zει και εργάζεται μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας. Υπερασπίζεται με μεράκι και δημιουργικότητα την ελληνική κουζίνα στο εστιατόριό της «Evi Evane» στο Παρίσι. Διδάσκει γαστρονομία στη σχολή «Chef d’ Οeuvre» της Αθήνας και ταξιδεύει την ελληνική κουζίνα ανά τον κόσμο με τη συμμετοχή της σε διεθνείς συναντήσεις, αλλά και με παρουσιάσεις σε μαθητές γαστρονομικών σχολών.

Αγαπήθηκε από τις ελληνίδες νοικοκυρές στα πλατώ του «Πρωινού Καφέ», όταν μοιράστηκε μαζί τους την καθημερινή φροντίδα για την οικογένεια, αλλά και τις γνώσεις της για τις πρώτες ύλες της ελληνικής γης. Σήμερα, γράφει συνταγές για το περιοδικό «Γαστρονόμος» της εφημερίδας «Η Καθημερινή». Παράλληλα, έχει γράψει 3 βιβλία για τους λάτρεις της μαγειρικής τέχνης: «Δημιουργώντας με φρούτα», «Αλμυρές και γλυκές τάρτες», «Αλμυρά και γλυκά κέικ και συνοδευτικές σαλάτες», καθώς και το εκπαιδευτικό βιβλίο «Το βιβλίο μαγειρικής της σχολής Chef d’ Oeuvre», το οποίο απέσπασε το πρώτο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό GOURMAND (World Cookbook Awards), ως το καλύτερο ελληνικό επαγγελματικό βιβλίο μαγειρικής. Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Φερενίκη, ταυτόχρονα με το γαλλοελβετικό εκδοτικό οίκο "LA MARTINIERE", το βιβλίο με τίτλο "Η κουζίνα της μαμάς μου", στο οποίο παρουσιάζει, όχι μόνο παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, αλλά και την τέχνη του καλέσματος και υποδοχής και το ρόλο τους στη γαστρονομική κουλτούρα της χώρας μας.
 

επιστροφή