Η ΜΕΒΓΑΛ στη HORECA 2018

Η ΜΕΒΓΑΛ στη HORECA 2018
30-01-2018

Η ΜΕΒΓΑΛ συμμετέχει στη 13η HORECA, τη μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα που αφορά εξοπλισμό επιχειρήσεων που ανήκουν στο χώρο  της μαζικής εστίασης και των ξενοδοχείων.

περισσότερα
 

Συμμετέχουμε στην έκθεση Food Matters Live

Συμμετέχουμε στην έκθεση Food Matters Live
09-11-2017

Η ΜΕΒΓΑΛ ετοιμάζει βαλίτσες για το Λονδίνο, αφου πρόκειται να συμμετέχει στην έκθεση FOOD MATTERS LIVE, που θα πραγματοποιηθεί από 21 έως 23 Νοεμβρίου 2017. Η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη έκθεση στον κλάδο των Τροφίμων & Ποτών στην Μεγάλη Βρετανία και η εταιρεία μας θα είναι παρούσα στο stand 84.

 

Διεθνές βραβείο γεύσης και καινοτομίας για το Harmony Gourmet!

Διεθνές βραβείο γεύσης και καινοτομίας για το Harmony Gourmet!
02-11-2017

 


Με ένα διεθνές βραβείο επέστρεψε η ΜΕΒΓΑΛ από την διεθνή έκθεση Τροφίμων και Ποτών Anuga, που έγινε πρόσφατα στην Κολωνία της Γερμανίας και στην οποία η εταιρεία συμμετείχε με επιτυχία.

Πρόκειται για το γιαούρτι Harmony Gourmet με μέντα και dark chocolate, το οποίο βραβεύτηκε -μεταξύ 50 γιαουρτιών από όλο τον κόσμο- στο διεθνή διαγωνισμό γεύσης και καινοτομίας “Anuga Taste Innovation”.

Αυτή δεν ήταν η μόνη διεθνής διάκριση της εταιρείας για φέτος, αφού μέσα στο 2017 η ΜΕΒΓΑΛ ήταν η μοναδική ελληνική γαλακτοβιομηχανία που βραβεύτηκε με βραβείο καινοτομίας (Innovation Award Wabel 2017) για το Lactose Free γιαούρτι, στο Wabel Chilled & Dairy Summit, που πραγματοποιήθηκε φέτος στο Παρίσι.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι εφτά προϊόντα με την υπογραφή της ΜΕΒΓΑΛ ξεχώρισαν στα Βραβεία Ανώτερης Γεύσης 2017 (Superior Taste Award 2017), την ετήσια διοργάνωση του Διεθνούς Ινστιτούτου Γεύσης και Ποιότητας -iTQi- με έδρα τις Βρυξέλλες.

Η στρατηγική εξαγωγών της εταιρείας προβλέπει επέκταση της κατηγορίας γιαούρτης σχεδιάζοντας και κυκλοφορώντας προϊόντα εξειδικευμένα (όπως στις κατηγορίες breakfast, lactose free και desserts), παράλληλα με τις πιο παραδοσιακές προϊοντικές επιλογές που έχουν κερδίσει εδώ και χρόνια το κοινό  στο εξωτερικό. Έτσι καλύπτει τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις που υπαγορεύουν νόστιμα ποιοτικά προϊόντα, με υψηλή προστιθέμενη αξία.

Τα μερίδια αγοράς στις ευρωπαϊκές αγορές είναι σημαντικά και σήμερα (σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat) το 20% των γιαουρτιών που εξάγει η Ελλάδα ανά τον κόσμο, δηλαδή 1 στα πέντε γιαούρτια, είναι παραγωγής ΜΕΒΓΑΛ!


 

 

Στο "All about Cafe" το Specialistas της ΜΕΒΓΑΛ

Στο "All about Cafe" το Specialistas της ΜΕΒΓΑΛ
20-10-2017

Με το νέο της ρόφημα Specialistas, που απευθύνεται σε επαγγελματίες του καφέ,  η ΜΕΒΓΑΛ είναι ο Μεγάλος Χορηγός του «All about Cafe», το οποίο αποτελεί μία πρωτότυπη και καινοτό­μα ενότητα, αφιερωμένη στην τέχνη της δημιουργίας καφέ, και θα παρουσιαστεί στα πλαίσια της έκθεσης HOTELIA.

Η εξέλιξη και η κουλτούρα του καφέ στις μέρες μας επιτάσσει τη χρήση εκλεκτών πρώτων υλών και γι΄αυτό οι ειδικοί επιλέγουν το Specialistas της ΜΕΒΓΑΛ, που αναδεικνύει τη γεύση του καφέ και απογειώνει τις δημιουργίες τους.

Η έκθεση θα λειτουργήσει 10 - 12 Νοεμβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ HELEXPO.

 

 

Η ΜΕΒΓΑΛ συμμετέχει στην Anuga 2017

Η ΜΕΒΓΑΛ συμμετέχει στην Anuga 2017
19-09-2017

Η εταιρεία μας συμμετέχει και φέτος στη διεθνή έκθεση Anuga 2017, στην Κολωνία της Γερμανίας. Η φετινή είναι η 34η διοργάνωση της έκθεσης, η οποία θεωρείται από τις σημαντικότερες στον κλάδο τροφίμων και ποτών παγκοσμίως. Στην έκθεση συμμετέχουν περίπου 7.000 εκθέτες, από 100 και πλέον χώρες, και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον χιλιάδων εμπορικών επισκεπτών.

 

Διευκρινιστική ανακοίνωση για τις συσκευασίες του εξωτερικού/MEVGAL’s position for packaging marketed abroad.

Διευκρινιστική ανακοίνωση για τις συσκευασίες του εξωτερικού/MEVGAL’s position for packaging marketed abroad.
13-09-2017

Τις τελευταίες ημέρες έχει προκύψει ζήτημα με τις συσκευασίες προϊόντων μας, ο οποίες κυκλοφορούν στο εξωτερικό από το 2012, για τη μη ύπαρξη σταυρού στην μακέτα. Επιθυμούμε να διευκρινίσουμε ότι οι απεικονίσεις που εμφανίζονται στα προϊόντα μας είναι καθαρά γραφιστικές και όχι φωτογραφικές, δεν έχει γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση με βάση θρησκευτικά κριτήρια, παρά πρόκειται για καλλιτεχνική οπτική, χωρίς καμία θρησκευτική αναφορά.

Τη μη σκόπιμη αφαίρεση του σταυρού αποδεικνύει το γεγονός ότι σε περίοπτη θέση, σε όλες μας τις συσκευασίες, υπάρχει η ελληνική σημαία, της οποίας ο σταυρός αποτελεί αναπόσπαστο σύμβολο!

Η ΜΕΒΓΑΛ είναι μία ελληνική εταιρεία, που υποστηρίζει το Χριστιανισμό και την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία -και αυτό αποδεικνύεται από πολλές επιλογές της στα 67 χρόνια της ιστορίας της- και παράλληλα σέβεται όλες τις θρησκείες και δεν παρεμβαίνει σε θέματα που αφορούν θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Παρόλα αυτά, κατανοούμε και είμαστε απόλυτα ευαισθητοποιημένοι απέναντι στο θέμα που έχει προκύψει και κατά συνέπεια θα προχωρήσουμε σε ανασχεδιασμό όλων των επίμαχων συσκευασιών.

 

MEVGAL’s position for packaging marketed abroad.

In the last days an issue has risen concerning the packaging of some of our products, which are been marketed abroad since 2012, for the lack of a cross on the artwork. We wish to clarify that the depictions appearing in our products are purely graphic and not photographic; no intervention has been made on the basis of religious criteria rather than an artistic view without any religious reference.

The unintentional removal of the cross is proved by the fact that in all our packagings and in a prominent position is the Greek flag, whose cross is an integral symbol!

MEVGAL is a Greek company that supports Christianity and the Greek Orthodox Church - and this is evidenced by many of the company’s decisions in its 67 years of history - while at the same time respects all religions and does not interfere with issues of religious beliefs.

However, we understand and are fully aware of the issue that has risen and will therefore proceed to redesign all the disputed packagings.

 

Επίσκεψη Υπουργού ΥΠΑΑΤ, κ. Βαγγέλη Αποστόλου, στη ΜΕΒΓΑΛ

Επίσκεψη Υπουργού ΥΠΑΑΤ, κ. Βαγγέλη Αποστόλου, στη ΜΕΒΓΑΛ
08-09-2017

 

Η ΜΕΒΓΑΛ υποδέχτηκε στις εγκαταστάσεις της τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017, στα πλαίσια συναντήσεων του Υπουργού με φορείς και επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Αποστόλου συνομίλησε με τη Διοίκηση, αλλά και με εργαζόμενους και παραγωγούς που συνεργάζονται με την εταιρεία, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται σε δύο βασικούς άξονες: τον κλάδο της γαλακτοβιομηχανίας στην Ελλάδα και τις προοπτικές της ελληνικής κτηνοτροφίας. Ο Υπουργός  ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου και δήλωσε ότι θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή η αναγραφή της χώρας άμελξης  του γάλακτος, ως υποχρεωτική σήμανση στη συσκευασία. Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο θα εντείνει τις προσπάθειες, ώστε το στραγγιστό γιαούρτι να κατοχυρωθεί ως ελληνικό προϊόν και να αναγνωριστεί στις αγορές του εξωτερικού. Για τα ζητήματα αυτά ζήτησε από την εταιρεία να κατατεθούν προτάσεις.

Η ΜΕΒΓΑΛ συντάσσεται με τις πρωτοβουλίες, οι οποίες αφορούν στην ανάπτυξη της γαλακτοβιομηχανίας και την στήριξη της κτηνοτροφίας, καθώς είναι μία ελληνική εταιρεία που εισκομίζει και επεξεργάζεται ελληνικό γάλα από 1000 περίπου φάρμες της περιοχής, και η εφαρμογή του θα στηρίξει τους Έλληνες κτηνοτρόφους.

Ο Πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ, κ. Χριστόδουλος Αντωνιάδης, ενημέρωσε τον Υπουργό για τον καθοριστικό ρόλο που παίζει η εταιρεία τόσο στις εξελίξεις στον κλάδο της γαλακτοβιομηχανίας όσο και στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής και στην απασχόληση, ενώ θεωρεί δεδομένη την θετική πορεία της ΜΕΒΓΑΛ στο μέλλον. Δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος που η συνεργασία των μετόχων, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και η αναδιάρθρωση δανεισμού αποτελούν τα εχέγγυα για την πρόοδο της εταιρείας. Ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η παρουσία μου στη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΜΕΒΓΑΛ συνδέεται με τη στρατηγική σημασία που αποδίδει η τράπεζα Πειραιώς στον πρωτογενή τομέα της ελληνικής οικονομίας, για τον οποίο παραμένει ο κύριος χρηματοδότης». Σε άλλο σημείο υπογράμμισε τις πρωτοβουλίες της Τράπεζας που σχετίζονται με την αγροτική οικονομία της χώρας, καταλήγοντας ότι  «Τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν καθημερινά και η πρόοδος της ΜΕΒΓΑΛ θα αποτελέσει έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα  των θετικών παραδειγμάτων.»

Η κα Μαίρη Χατζάκου, Αντιπρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ, έκανε παρουσίαση της εταιρείας από το χθες στο σήμερα. Ανέλυσε τα δυνατά σημεία της ΜΕΒΓΑΛ που είναι η ποιότητα, η 67χρονη εμπειρία στο γάλα, η ικανότητα να αφουγκράζεται τις ανάγκες του καταναλωτή και να σχεδιάζει προϊόντα απόλυτα προσαρμοσμένα σ΄αυτές, η πλούσια γκάμα των προϊόντων της. Τόνισε τις πολύχρονες και στενές σχέσεις που έχει η εταιρεία με τους παραγωγούς γάλακτος  και ανέφερε ότι ο ίδιος ο ιδρυτής της εταιρείας, Κωνσταντίνος Χατζάκος, βραβεύτηκε για την προσφορά του στην ελληνική κτηνοτροφία. Η κα Χατζάκου τόνισε πως όλα αυτά συνετέλεσαν στην στροφή της  εταιρείας από ζημιογόνα σε κερδοφόρα. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας, που αποτελεί το 35% του συνολικού κύκλου εργασιών και εκτείνεται σε 36 χώρες σήμερα και παρουσίασε εν συντομία το επενδυτικό πρόγραμμα € 5 εκ., που υλοποιεί τη διετία 2017-2018 και αφορά τον τομέα παραγωγής γιαούρτης. Όπως είπε, η ανάπτυξη αναμένεται μέσω των επενδύσεων και των νέων προϊόντων που σχεδιάζει η εταιρεία. Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός ότι σήμερα στη ΜΕΒΓΑΛ απασχολούνται περισσότεροι από 600 εργαζόμενοι ως άμεσα μισθοδοτούμενοι από την εταιρεία και περίπου 3000 έμμεσα.

Ο κ. Αποστόλου, ο οποίος είχε επισκεφθεί τη ΜΕΒΓΑΛ και στο παρελθόν, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική πορεία της εταιρείας αλλά και το βελτιωμένο εργασιακό περιβάλλον. Δήλωσε πως αναμένει η ΜΕΒΓΑΛ να παίξει καθοριστικό ρόλο στις προαναφερόμενες πρωτοβουλίες του Υπουργείου και να συμβάλει στην υλοποίησή τους.

Ο υπουργός και οι συνεργάτες του εξέφρασαν τις πιο θετικές τους εντυπώσεις για τις παραγωγικές εγκαταστάσεις της εταιρείας αλλά και για τα προϊόντα  της εταιρείας -και ιδιαίτερα τα Κεφίρ και Harmony Gourmet-  που είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν.

 

Η ΜΕΒΓΑΛ συμμετέχει στη FINE FOOD AUSTRALIA

Η ΜΕΒΓΑΛ συμμετέχει στη FINE FOOD AUSTRALIA
08-09-2017

Συμμετέχουμε στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση για τους κλάδους της λιανικής, της τροφοδοσίας, της χονδρικής, της διανομής και της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών στην Αυστραλία,  την Διεθνή Έκθεση ¨FINE FOOD AUSTRALIA 2017” που θα πραγματοποιηθεί στο Σίδνεϊ , το διάστημα 11 – 14 Σεπτεμβρίου 2017.

 

Η ΜΕΒΓΑΛ Μεγάλος Χορηγός στο "Τρέξε Χωρίς Τερματισμό"

Η ΜΕΒΓΑΛ Μεγάλος Χορηγός στο "Τρέξε Χωρίς Τερματισμό"
05-09-2017

 

Η καρδιά της ΜΕΒΓΑΛ χτυπάει στη Θεσσαλονίκη και πρόσφατα ανέλαβε μια σημαντική πρωτοβουλία, καθώς είναι ο Μεγάλος Χορηγός του 4ου «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό». Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αγώνα 50 ωρών στη Βόρεια Ελλάδα, που φέτος διοργανώνεται στις 21-23 Σεπτεμβρίου 2017 στην Νέα Παραλία της πόλης μας.

Η διοργάνωση επικεντρώνεται στον εθελοντισμό και την ευαισθησία των πολιτών και ο βασικός της στόχος δεν είναι να αναδείξει αθλητές και επιδόσεις, αλλά να προσελκύσει τον κόσμο της πόλης να συμμετέχει περπατώντας ή τρέχοντας, με μοναδικό σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για δύο σημαντικούς φορείς: το σύλλογο «Αλέξανδρος Συμεωνίδης-Φίλοι του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεαγένειο» και  το σύλλογο «Φίλοι της Μέριμνας Θεσσαλονίκης».

Η ποιότητα σε όλα τα επίπεδα  και η κοινωνική προσφορά είναι βασικές αξίες που διέπουν συνολικά το φάσμα δραστηριοτήτων της εταιρείας, καθώς πεποίθησή της είναι ότι η κάθε επιχείρηση οφείλει να λειτουργεί συνυπολογίζοντας εξίσου χρηματοοικονομικούς δείκτες και κοινωνικό αποτύπωμα. Να δρα ως ενεργό και αναπόσπαστο μέρος του περιβάλλοντος, μέσα στο οποίο επιδιώκει την ανάπτυξη, και όχι αποστασιοποιημένα από αυτό.

Φορέστε άνετα παπούτσια λοιπόν και ελάτε να συμμετέχουμε για καλό σκοπό!

Συμμετοχές στο www.trexe.gr

 

Σε πορεία ανάπτυξης η ΜΕΒΓΑΛ - Ολοκληρώθηκε η αναδιάρθρωση δανεισμού της

Σε πορεία ανάπτυξης η ΜΕΒΓΑΛ - Ολοκληρώθηκε η αναδιάρθρωση δανεισμού της
27-07-2017

Σε πορεία ανάπτυξης βαδίζει η ΜΕΒΓΑΛ μετά την τελική συμφωνία αναδιάρθρωσης δανεισμού της ΜΕΒΓΑΛ που υπέγραψαν σήμερα, Πέμπτη 27/07/17, οι τέσσερις συνεργαζόμενες με την εταιρεία τράπεζες (Eurobank, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς), σε συνέχεια της υπογραφής του Μνημονίου Συναντίληψης, της 25/04/17, όπου είχαν συμφωνηθεί οι βασικοί όροι και οι προϋποθέσεις της. Η συμφωνία προβλέπει την έκδοση κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου, ύψους € 54,3 εκ. και περιλαμβάνει αντίστοιχο αριθμό ομολογιών, αξίας 1 ευρώ έκαστη. Η διάρκεια του δανείου είναι δεκαετής,  κυμαινομένου επιτοκίου, με εμπράγματες εξασφαλίσεις.

Η απόφαση των Τραπεζών για αναχρηματοδότηση των βραχυπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων -και τη γενικότερη ρύθμιση των οφειλών ΜΕΒΓΑΛ- κινείται παράλληλα, αλλά και αναγνωρίζει τις αποφασιστικές κινήσεις των δύο βασικών μετόχων της εταιρείας, οικογένειας Χατζάκου και ΔΕΛΤΑ, για την απρόσκοπτη λειτουργία της και την επαναφορά της σε ανάπτυξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 10 εκ. €, το Σεπτέμβριο του 2016, ενίσχυσε την κεφαλαιακή επάρκεια της εταιρείας. Επίσης βρίσκεται σε εφαρμογή επιχειρηματικό σχέδιο αναδιάρθρωσης και ανάπτυξης της εταιρείας που περιλαμβάνει: πρόγραμμα για μείωση του λειτουργικού κόστους, κινήσεις αναδιοργάνωσης των δραστηριοτήτων της και αναπτυξιακή πολιτική πωλήσεων με προσανατολισμό σε προϊόντα με προστιθέμενη αξία. Τα παραπάνω αποτελούν κάποιες από τις συντονισμένες αποφάσεις της Διοίκησης της ΜΕΒΓΑΛ, οι οποίες επανέφεραν την εταιρεία σε κερδοφορία, μετά από μία σειρά ζημιογόνων χρήσεων.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας για το 2016 διαμορφώθηκε στο ποσό των € 109.599 χιλ., σημειώνοντας οριακή μείωση κατά 0,62%, ενώ η πτώση της αγοράς γαλακτοκομικών για το 2016  καταγράφηκε στα -10,5%.

Το Ποσοστό Μικτού κέρδους της ΜΕΒΓΑΛ διαμορφώθηκε στο  29,15%, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση κατά 4,45 ποσοστιαίες μονάδες, το ΕΒΙΤDΑ διαμορφώθηκε στα 9.058 χιλ. €, έναντι αρνητικού (9.227) χιλ. € το προηγούμενο έτος και τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε κέρδη 425 χιλ € από ζημίες  -18.547 χιλ.

Για το 2017 η εταιρεία εκπονεί τριετές επενδυτικό πλάνο ύψους 4 εκ. € -με έμφαση στους τομείς παραγωγής γιαούρτης και τυροκομικών- και παράλληλα έχει ήδη κυκλοφορήσει με επιτυχία νέα καινοτόμα προϊόντα, τα Harmony Gourmet σε γεύσεις μέντα ή πορτοκάλι, το Κεφίρ με λεμόνι και στέβια, καθώς και σειρά χυμών, ενώ στα άμεσα σχέδια είναι η κυκλοφορία νέων προϊόντων στην κατηγορία τυριών.

Άμεσοι στόχοι της ΜΕΒΓΑΛ είναι η ενδυνάμωση της θέσης της στην Ελλάδα και, δίνοντας έμφαση στην εξωστρέφεια, η περαιτέρω ανάπτυξή της στο εξωτερικό, όπου από το 1985 έχει ισχυρή παρουσία, η οποία σήμερα εκτείνεται σε 36 χώρες, με τις εξαγωγές να αποτελούν το 35% του συνολικού κύκλου εργασιών.

Η ΜΕΒΓΑΛ, μετά την τελευταία θετική εξέλιξη με τις τράπεζες, αφήνει πίσω τις δυσκολίες του παρελθόντος και προχωρά με νέο βηματισμό. Αυτό τονίζει η Αντιπρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος, κα Μαίρη Χατζάκου, η οποία μετά την υπογραφή της συμφωνίας δήλωσε: «Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην πλούσια γκάμα των προϊόντων μας, και στις τρεις κατηγορίες γαλακτοκομικών (γάλα, γιαούρτι, τυριά), που έχουν μεγαλώσει τρεις γενιές από το 1950, η αγάπη των εργαζομένων της ΜΕΒΓΑΛ, που έμπρακτα αποδείχτηκε στις δύσκολες εποχές, η αναγνώριση των δυνατοτήτων της εταιρείας από το τραπεζικό σύστημα και –κυρίως- η πίστη των δύο μετόχων, της ΔΕΛΤΑ και της οικογένειάς μου, στην εταιρεία και η επιθυμία τους για υλοποίηση της συνεργασίας των δύο εταιρειών μάς έχουν δώσει την δυνατότητα να ατενίζουμε το μέλλον με σιγουριά και να προσβλέπουμε στην ανάπτυξη της ΜΕΒΓΑΛ, όπως αξίζει σε μια εταιρεία με τη δική της ιστορία».

 

Ροφήματα ευεξίας – Επιλέξτε το καλό!

Ροφήματα ευεξίας – Επιλέξτε το καλό!
13-07-2017

Το “Κεφίρ με λεμόνι και στέβια” είναι η καινούρια πρόταση της ΜΕΒΓΑΛ στην κατηγορία των ροφημάτων που χαρίζουν ευεξία.  Με την ξεχωριστή  γεύση και σπιρτάδα του λεμονιού, αλλά και την ωφέλιμη καλλιέργεια, πρόκειται για  ένα απόλυτα δροσιστικό και εύγεστο προϊόν που θα κατακτήσει τις καρδιές όσων φροντίζουν τη διατροφή τους. Παράλληλα η ΜΕΒΓΑΛ λανσάρει νέες, μοντέρνες συσκευασίες για τα όλα τα Ροφήματα Ευεξίας, διατηρώντας τις αγαπημένες, παραδοσιακές συνταγές. Έτσι τα: Κεφίρ-Φυσική γεύση, “Κεφίρ με Φράουλα και στέβια”, Αριάνι και Ξινόγαλο  ανανεώνονται με έντονους χρωματισμούς και κερδίζουν τους καταναλωτές, όχι μόνο γιατί ξεχωρίζουν στο ράφι, αλλά γιατί είναι και ευεργετικά για την υγεία τους.

Όλα τα ροφήματα ευεξίας ΜΕΒΓΑΛ κυκλοφορούν σε πρακτική συσκευασία φιάλης, για να τα απολαμβάνετε κάθε στιγμή.

Επιλέξτε το καλό!

 

Harmony Gourmet - Απρόσμενη απόλαυση

Harmony Gourmet - Απρόσμενη απόλαυση
20-06-2017

 

 

Δύο απρόσμενες γεύσεις, ήρθαν και αλλάζουν τα δεδομένα της γευστικής εμπειρίας: τα νέα επιδόρπια γιαουρτιού Harmony gourmet της ΜΕΒΓΑΛ.

Η πλούσια γεύση του πορτοκαλιού και η αρωματική δροσιά της μέντας  έχουν συνδυαστεί αρμονικά με νιφάδες μαύρης σοκολάτας, ανεβάζοντας τον πήχυ στα gourmet γαλακτοκομικά. Με μόλις 1% λιπαρά και με βάση το πολύτιμο ελληνικό γιαούρτι χαρίζουν απόλαυση μόνο με 183 θερμίδες το κύπελλο.

Για άλλη μια φορά η ΜΕΒΓΑΛ πρωτοπορεί για τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς, προσφέροντας δύο καινοτόμα προϊόντα με ξεχωριστή γεύση και ποιότητα αλλά και υψηλή διατροφική αξία.

Κυκλοφορούν σε τιμή γνωριμίας.

 

Συμφωνία αναδιάρθρωσης δανεισμού της ΜΕΒΓΑΛ

Συμφωνία αναδιάρθρωσης δανεισμού της ΜΕΒΓΑΛ
25-04-2017

Μια νέα σελίδα με αισιόδοξη προοπτική ανοίγει στην 67χρονη ιστορία της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ, αφού η εταιρεία υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία με τις συνεργαζόμενες τράπεζες, Eurobank, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς, για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της.

Το μνημόνιο συναντίληψης (M.O.U.), που υπεγράφη στις 25 Απριλίου 2017, μεταξύ των τραπεζών και του 86,39% των μετόχων (ΔΕΛΤΑ και οικογένεια Χατζάκου) της εταιρείας, παρέχει τη δυνατότητα στην εταιρεία για έκδοση νέου ομολογιακού δανείου ύψους 54,3 εκ. ευρώ, δεκαετούς διάρκειας, το οποίο θα αποπληρώσει την υφιστάμενη οφειλή προς τις τέσσερις συνεργαζόμενες τράπεζες.

Η σημαντική αυτή εξέλιξη προέκυψε έπειτα από τη θετική αξιολόγηση των τελευταίων ενεργειών της ΜΕΒΓΑΛ από την πλευρά των τραπεζών. Συγκεκριμένα, η απόφαση της Γ.Σ. της ΜΕΒΓΑΛ στις 1/06/16 για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) ύψους 10,0 εκ. ευρώ, ποσό το οποίο έχει καταβληθεί ολοσχερώς από τους δύο παραπάνω μετόχους, αλλά και το πενταετές επιχειρηματικό σχέδιο, η επισκόπηση του οποίου έγινε από ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία για λογαριασμό των τραπεζών και της ΜΕΒΓΑΛ, έδωσαν το έναυσμα στις τράπεζες να εγκρίνουν την αναδιάρθρωση και να δώσουν την ευκαιρία σε μία ιστορική ελληνική εταιρεία να διεκδικήσει τη θέση που της αρμόζει στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ενίσχυσε τη ρευστότητα της εταιρείας, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν εξοφληθεί οι καθυστερημένες οφειλές εργοδοσίας προς τους εργαζόμενους, ύψους 3,5 εκ. ευρώ, και να έχει αποκατασταθεί η ροή πληρωμών προς τους προμηθευτές και κτηνοτρόφους. Παράλληλα ολοκληρώνεται η αποπληρωμή του δανεισμού ύψους 2.820.295 ευρώ πλέον των τόκων στην Bartons, βάσει της σύμβασης που υπέγραψε η εταιρεία στις 28/03/15.

Η ΜΕΒΓΑΛ ατενίζει το μέλλον της με ενθουσιασμό και προσβλέπει σε αναπτυξιακή πορεία. Δείγματα αυτής της θετικής αλλαγής καταγράφονται στα αποτελέσματα του 2016, καθώς το EBITDA είχε αύξηση 19%, ενώ ο τζίρος κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη χρονιά, και διαμορφώθηκε στα 110 εκ. ευρώ, σε μια εποχή που η αγορά γαλακτοκομικών, σύμφωνα με στοιχεία ερευνών, κινήθηκε με πτώση της τάξεως -10,5%.

Για το 2017 η εταιρεία στοχεύει σε αύξηση του τζίρου  της και επιπλέον προγραμματίζει και υλοποιεί επενδύσεις ύψους περίπου 4 εκ. ευρώ σε βάθος τριετίας, οι οποίες θα δαπανηθούν για τον εκσυγχρονισμό των παραγωγικών μονάδων του εργοστασίου με άμεση προτεραιότητα τον τομέα γιαούρτης.

Μέσα στον Απρίλιο η ΜΕΒΓΑΛ θα δραστηριοποιηθεί και πάλι στην κατηγορία των χυμών, λανσάροντας 3 γεύσεις: πορτοκάλι, μήλο-πορτοκάλι-καρότο, ροδάκινο-μήλο-πορτοκάλι, με την υψηλή ποιότητα και εγγύηση που φέρει η μπράντα της.

Επιπρόσθετα, τον επόμενο μήνα θα λανσάρει ένα καινοτόμο προϊόν στην κατηγορία των επιδορπίων γιαούρτης, στην οποία ήδη κατέχει τα πρωτεία της αγοράς. Το προϊόν θα κυκλοφορήσει σε δύο πρωτότυπες γεύσεις με μόλις 122 θερμίδες/100 γρ.

Η εταιρεία πρεσβεύει διαχρονικές αξίες, όπως ο σεβασμός στον καταναλωτή και η ποιότητα σε όλα τα επίπεδα, ακολουθώντας ίδιο υψηλό όραμα από το 1950.

Διαθέτοντας γνώση και πείρα, βασισμένα στην πολύχρονη παράδοση, όλοι οι άνθρωποι της ΜΕΒΓΑΛ εργάζονται καθημερινά με συνέπεια και πρωταρχικό στόχο την πρόοδο και ανάπτυξη της εταιρείας.

 

Νέα εταιρική καμπάνια της ΜΕΒΓΑΛ

Νέα εταιρική καμπάνια της ΜΕΒΓΑΛ
27-03-2017

Με νέα εταιρική καμπάνια είναι στον αέρα η ΜΕΒΓΑΛ. Η ταινία παρουσιάζει την ιστορία και της αξίες της ΜΕΒΓΑΛ, το όραμα και τη δύναμή της, τους ανθρώπους της και κυρίως τα προϊόντα της.

 

Παρουσία της ΜΕΒΓΑΛ στην έκθεση IFE

Παρουσία της ΜΕΒΓΑΛ στην έκθεση IFE
13-03-2017

Σε μία ακόμη διεθνή έκθεση Τροφίμων και Ποτών θα έχει ισχυρή παρουσία η ΜΕΒΓΑΛ. Πρόκειται για την διεθνή έκθεση IFE, η οποία θα πραγματοποιηθεί, από 19 έως 22 Μαρτίου 2017, στο Λονδίνο, στο εκθεσιακό κέντρο ExCeL.

Η IFE είναι η μεγαλύτερη στο Ηνωμένο Βασίλειο και η πιο αναγνωρισμένη έκθεση στον κλάδο Τροφίμων και Ποτών, διοργανώνεται ανά 2 έτη από το 1979 και συγκεντρώνει το ενδιαφέρων 1.350 εκθετών από 57 χώρες και περίπου 30.000 επισκεπτών από όλο τον κόσμο.

Το stand της ΜΕΒΓΑΛ θα βρίσκετα στη θέσηι: North Hall – Stand N2530/a

 

Η ΜΕΒΓΑΛ συμμετέχει στη Food Expo 2017

Η ΜΕΒΓΑΛ συμμετέχει στη Food Expo 2017
13-03-2017

H ΜΕΒΓΑΛ συμμετέχει στην έκθεση Food Expo 2017, που λαμβάνει χώρα στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα, από 18 έως 20 Μαρτίου 2017.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός στον κλάδο Τροφίμων και Ποτών που διοργανώνεται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με περισσότερους από 1.200 Έλληνες και ξένους εκθέτες και 2.500 αγοραστές από 64 χώρες.

Η εταιρείας μας θα βρίσκεται στο Hall 3, Stand A02/B01

 

Δίπλα στην τοπική κοινωνία

Δίπλα στην τοπική κοινωνία
12-03-2017

Στα πλαίσια των δράσεων υποστήριξης της τοπικής κοινότητας που εδώ και χρόνια εφαρμόζει, η ΜΕΒΓΑΛ ανέλαβε τη χορηγία της Ποδοσφαιρικής Αθλητικής Ομάδας Κουφαλίων.

Μάλιστα, η ομάδα στην πρώτη εμφάνισή της με τα χρώματα της ΜΕΒΓΑΛ κατέκτησε το κύπελλο στον τελικό Κυπέλλου Ερασιτεχνικών ομάδων που διεξήχθη στο γήπεδο της Τούμπας, στη Θεσσαλονικη.

Από το 1950 η ΜΕΒΓΑΛ προσφέρει με ιδιαίτερη φροντίδα στην ελληνική οικογένεια  φρέσκα γαλακτοκομικά προϊόντα, που είναι απαραίτητα για μια υγιεινή ισορροπημένη διατροφή και παράλληλα,  προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη και εφαρμόζει καλές πρακτικές με άξονες το περιβάλλον, την τοπική κοινωνία, το παιδί, τον πολιτισμό, τον εθελοντισμό και φυσικά τους ίδιους τους ανθρώπους της.

 
επιστροφή